Energetische behandeling

Als het vloeien van de energie in je lichaam niet goed verloopt, dan kan een energetisch coach oplossingen bieden. Dat klinkt heel abstract, en dat is het ook. Wat doet een energetisch coach nu precies, en wat is een energetische behandeling? Dat ontdek je hier.

Energetische behandeling

Over de energetisch coach

Een energetisch coach – ook wel energetisch terapeut genoemd – voert een natuurlijke behandeling uit waarbij geen medicijnen of cognitieve therapie gebruikt worden. De zelfhelende mechanismen van het lichaam worden geactiveerd. Daardoor kan je lichaam zelf blokkades opheffen en kan de energie door je lichaam beter stromen. Daar komt dan ook de term energetisch vandaan. 

Klachten

Er zijn heel veel soorten klachten die je kunt behandelen met hulp van een energetische behandeling:

  • burn outs
  • slaapproblemen
  • constante druk in je lichaam
  • klachten van spieren 
  • chronische vermoeidheid
  • eetbuien, stemmingswisselingen en overmatig emotioneel

Dat is nogal een lijst. Nu denk je wellicht: is dat niet een beetje te algemeen? Die gedachte is niet vreemd, en toch klopt het niet helemaal dat dat een probleem hoeft te zijn. Want een energetisch behandeling gaat uit van de energie in je eigen lijf. Het is dus ook niet gek dat die energie meerdere problemen in je lijf kan oplossen. Je lichaam is sterker dan je denkt. De moderne wereld leert ons echter om niet meer goed te luisteren naar ons lijf. We gaan tegen ons gevoel en werken te hard, zorgen te weinig voor onszelf en letten niet op als we stressklachten beginnen te vertonen. 

De behandeling zelf

Concreet een voorbeeld noemen van een energetische behandeling is lastig. Het hangt namelijk af van de therapeut waar je bent. Iedereen heeft een eigen methode en eigen manieren van zaken aanpakken. Er zijn bijvoorbeeld behandelingen in de vorm van een lichaamsmassage maar dat is zeker niet altijd het geval. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *